Header Ads

Pe ce dată pică Black Friday în România în 2021?

Pe ce dată pică Black Friday 2021? În fiecare an în România pe la jumătatea lunii noiembrie are loc Black Friday, dar unele magazine online din țară oferă diverse reduceri și promoții și în ultima zi de vineri, preluând astfel data de Black Friday din America.



Pe ce dată pică Black Friday 2021 în România? Evenimentul Black Friday sau Vinerea Neagră în care se fac cele mai mari reduceri și promoții din anul în curs, a ajuns în România în anul 2011, când Emag.ro, cel mai mare magazin online din țară a organizat pentru prima dată evenimentul și a avut un succes imens. Astfel, preluând de la americani conceptul, Black Friday a ajuns foarte popular și în România și majoritatea magazinelor online se aliniază la start încercând să facă reduceri cât mai apetisante și astfel să aibă vânzări cât mai mari. De altfel, Emag este cumva magazinul care stabilește data de Black Friday în România.

Lista participanților include sute de magazine, de la cele mari precum Emag, Altex, Flanco, Media Galaxy, la cele de bricolaj precum Dedeman și la cele mici specializate pe un anumit domeniu.

Când este Black Friday 2021, în România?
În 2021, majoritatea ofertelor vor fi disponibile în Vinerea de 12 Noiembrie 2021, data oficială a Black Friday 2021, unde o serie de magazine online vor începe să își facă publice cele mai bune deal-uri fie mai devreme, fie pe parcursul weekendului 12-14 Noiembrie, fie chiar în Vinerea următoare, pe 19 Noiembrie.

Evenimentul Black Friday provine din Statele Unite ale Americii și desemnează ziua care dă startul sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Ameicanii, beneficiază în fiecare an de Black Friday, acest eveniment având loc în ultima zi de vineri din luna noiembrie.

În România magazinele online au ales însă să devanseze Black Friday - Vinerea Neagră cu o săptămână, și astfel s-a căzut de acord ca evenimentul să se țină în ante-penultima zi de Vineri din Noiembrie, devenind astfel ziua neoficială a Black Friday-ului în România. Deci, Black Friday în România va fi pe data de 12 noiembrie 2021.

Magazinele online au luat această decizie pentru a avea timp suficient pentru a livra cumpărăturile până în preajma zilelor libere de 30 Noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua națională), când multe dintre magazine organizează alte reduceri promoționale dedicate acestor zile libere. Cu toate astea, volumul de produse cumpărate de Black Friday este așa de mare încât firmele de curierat nu au reușit să livreze toate produse, în ciuda eforturilor făcute. Un alt factor care a dus la terminarea greoaie a livrărilor, a fost și faptul că unele magazine au continuat reducerile pe toată durata weekendului și chiar și în vinerea următoare.

Niciun comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();